Lövjerskans verksamhet inför 2022!

Lövjerskan arbetar med uppdatering av hemsida, planering för kurser och guidade vandringar som startar under sommaren 2022. Somliga delar är nyheter och andra delar är sådant som tillhört Lövjerskans utbud under många år.

Fjärilens transformerande resa

Genom fördjupad kunskap om skogsfinnar och Värmlands Finnskog kommer stor del av verksamheten att förläggas till Nordvärmland. Jag gick en utbildning under 2021 på Klarälvdalens folkhögskola till skogsguide med inriktning på natur och kultur på Finnskogen. Detta har självklart inspirerat och påverkat mig i både min egen och verksamhetens utveckling.

Tibast som drottning

Jag kommer hålla guidade vandringar där inte bara delar ur den skogsfinska historien förmedlas utan även folktro och magi. En av vandringarna ”I tietäjäs spår” utgår från Mattila där du får bekanta dig med traditionsbärerskan Kajsa Vilhuinen.

Kajsa Vilhuinen
Finnskogarnas traditionsbärerska
Finsk rökbastu, Mustapuro (Svartbäcken).

En annan nyhet är att jag tillsammans med Sebastian Nordquist, Mustapuro finngård, kommer att leda guidade vandringar utefter 7-torpsleden. Det blir även möjligt att boka finsk rökbastu som är en unik upplevelse i sig.

Kaffe när det är som bäst

Myter och jaktmagi om björnen- fascinerande med de gemensamma dragen hos skogsfinnar, samer och sibiriska shamaner. Dessutom har stickning varit en bra vän under pandemin…här är en riktigt varm och magisk ulltröja!

Hemsidan genomgår förändringar i takt med att jag hinner skriva. Tack för ditt tålamod!