Ny utbildning under 2019

LÖVJERSKAN- Den Nordiska Läkekvinnan

Ny utbildning öppnas under 2019!

Utbildningen består av nio utbildningstillfällen. För dig som vill utbilda dig till lövjerska är samtliga tillfällen obligatoriska där du inför den nionde träffen arbetar självständigt med olika uppgifter och ett eget projekt som redovisas inför diplomering.

Kurserna kan även läsas fristående men du behöver en grundkurs som du ges möjlighet att genomföra fredagen innan ditt valda utbildningstillfälle. Efter grundkursen, som består av föreläsning, genomgång av diser, meditativt arbete samt kreativt skapande, kan du läsa vilka delar du önskar.

Mer information om de teman helgerna är indelade i kommer inom kort! Välkommen med din intresseanmälan!

Utbildningen hålls i Östra Ämtervik, Värmland.

Flygrönn på Malöa, Fryken

Lövjerskor arbetar med lövjeri. Lövjeri är naturens medicin, naturpedagogik, örtmagi, ritual och ceremoni. Lövjeri är våra förmödrars botekonst.

Offerkälla, Värmland

Lövjeri är ett mycket gammalt fornnordiskt ord som kommer av isländskans lyf, lif, som ursprungligen har betytt läkemedel och betecknar botande med hjälp av örter.  Utan lövjerskorna hade vi inte överlevt. Lövjeri är läkning och medicin. Lövjeri har en starkt andlig och kvinnlig förankring med starka rötter i den nordiska shamanismen.

Friggagräs

Utbildningen är både teoretisk, praktisk och magisk.

Johannesört, blivande tinktur

Välkommen att vandra i kraftens spår!