Kraftfull ceremoni på Malön

Idag påbörjades en fyradagars vidareutbildning för lövjerskor i ceremoniellt arbete och ceremoniellt ledarskap.

Vi fick hjälp av vår färjekarl att ta oss över Fryken från Stavik till Malön.

På Malön finns ett antal gravrösen och man tror att mellan 10-20 personer blivit begravda här. Ön är en kultplats.

Efter att vi ätit av vår medhavda lunch på stranden gick vi uppåt berget på ön för att hålla invigningsceremoni för naturprästinnans väg.

En svart fjäder låg på stigen framför oss och plötsligt var det en korp som flög över oss i cirklar. Den kraxade/pratade oavbrutet med oss och tystnade inte förrän den fått oss dit den ville. Den vägledde oss till högsta punkten på ön, till en sten mitt emot ett gravröse. Stenen använde vi som altare under vår ceremoni.

När vi väl var på plats och påbörjade vår ceremoni tystnade korpen. En frisk vind blåste, himlen mörknade och en åskknall hördes. Det kom några regndroppar. Vinden blev tilltagande och den renade oss från det vi inte längre behövde bära med oss i sinnet. Korpen återkom och pratade och flög i cirkel över oss när ceremonin avslutades. Vinden mojnade och solen återkom. En riktigt magisk och mycket stark upplevelse för oss alla!

I värmande sol badade vi sedan i sjön.

Fryken är en helig sjö och Malön är en kraftplats, omgiven av helighet.

Tack vackra natur! Tack för närheten till kraften och magin! Ceremonin var något av det mest kraftfulla jag varit med om.

En ny spännande utbildningsdag väntar imorgon!