Om mig

Skogsstjärna, Värmlands landskapsblomma.

Människor, natur, kultur och hantverk har följt mig som en röd tråd genom hela mitt yrkesverksamma liv. Min väg till lövjerska har föregåtts av människovårdande yrken som undersköterska och mentalskötare innan jag vidareutbildade mig till beteendevetare med examen i etnologi. Behandlingsarbete och psykiatriskt arbete inom vård och omsorg har gett mig stor livserfarenhet och visat på fördjupade insikter om livet.

När jag var barn följde jag med min gammelmormor på vandringar och min fantasi fick näring genom de olika hemliga platserna hon tog med mig till. Blommor och växter fick liv, dockhuset på gräsmattan fick tiden att försvinna, för att nämna några trolska minnen från en svunnen tid. När jag för några år sedan städade ur vinden med barndomsminnen från huset där jag växt upp mötte jag en liten lövjerskas miniatyrvärld. Där fann jag anteckningar om örter, böcker med recept på hudvård och salvor, bokmärken, tarotkort i pytteformat, böcker om älvor och troll. Jag visste redan då vad jag skulle göra när jag blev stor.

jag i tuva

Tuva, Sibirien

När jag varit på resa får jag alltid en fantastisk känsla när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag brukar känna hur rötterna riktigt suger sig genom jorden och hur jag kan se och förstå symboler, träd, växter och natur på ett djupare plan. En av mina passioner är att resa och möta andra kulturer och människor. Kanske är just mötet av det okända så inspirerande för att jag möter mig själv på ett fördjupat vis när jag sedan är åter på hemmaplan.

Jag i Frau Holle Stuhl

Frau Holle-Stuhl, Hohe Meissner, Tyskland.

Genom att mitt intresse för personlig utveckling, andlighet, mystik, magi och växter har expanderat under livet så har jag utbildat mig inom dessa ämnen. Min kunskap i och intresse för bland annat jungiansk psykologi och arketyper har fördjupats av min utbildning till tarotläggare, tarot som terapeutiskt redskap, och av den utbildning jag har i alkemi. Svensk örtmedicin, kristallterapi och reikimaster är ytterligare utbildningar jag har stor nytta av. Jag är utbildad prästinna, ceremoniledare. Jag har studerat medeltida klostermedicin genom Hildegard av Bingens läror och utövar hennes terapier i klientarbete och i kurser. Jag har studerat shamanism och kultur i Europa, Nordamerika, Mexico och i Sibiren. Jag är utbildad i själavårdande samtal hos S:t Lukasstiftelsen.

Det mest fascinerande av allt jag studerat och varit med om är just att jag kan se den röda tråden genom hela livsberättelsen! Vi behöver teorier för att förstå saker men vi kan inte förstå saker om vi inte upplever livet. Mina studier och utbildningar har alla varvats med praktik och är således upplevelsebaserade. Såsom livet är.

Jag känner en stor lycka och tillfredsställelse att kunna dela med mig av mina förmågor, min kunskap och erfarenhet. Att se människor stärka sitt inre ledarskap är vackert.

över spången

Blackebergsskogen, Bromma