Om mig

Fotoredigering: Maria Cooper

Natur och kultur har följt mig som en röd tråd genom hela mitt  liv. Jag har alltid kombinerat människovårdande yrken med skapande av olika slag. Som etnolog har jag intresserat mig särskilt för folktro och folkmedicin vilket också genomsyrar mina kurser. Jag vill ta vara på berättelser och uråldrig kunskap och titta på hur den kan översättas till något användbart idag. Dåtid- nutid- framtid. Lövjeriets styrka är just balansen av både teori och magi vilket passar mig väldigt bra.

När jag var barn följde jag med min gammelmormor på vandringar och min fantasi fick näring genom de olika hemliga platserna hon tog med mig till. Blommor och växter fick liv, dockhuset på gräsmattan fick tiden att försvinna. När jag för några år sedan städade ur vinden med barndomsminnen från huset där jag växt upp mötte jag en liten lövjerskas miniatyrvärld. Där fann jag anteckningar om örter, böcker med recept på hudvård och salvor, bokmärken, tarotkort i pytteformat, böcker om älvor och troll. Jag visste redan då vad jag skulle göra när jag blev stor.

Jag har sökt svar och äventyr på många platser runtom i världen och jag tror verkligen att det har hjälpt mig att inse att jag ska gräva där jag står. Rötter och ursprung säger så mycket om vilka vi är och det finns mycket visdom i det.

Dye domarring, 2020. Foto Yvonne Åman. 

Witches Well, Edinburgh, 2019. Foto Yvonne Åman. 

Jag i Frau Holle Stuhl

Frau Holle-Stuhl, Hohe Meissner, Tyskland, 2016.

Island, 2016.

 

Chalice Well, Glastonbury, 2015. 

Tuva, Sibirien, 2014. 

Offerstenen i Blackebergsskogen, 2013. Foto: Emelie Styrén Berg. 

I katarernas spår, Frankrike, 2013. Foto: Barbro.

Ek Balam/ Svarta jaguarens pyramid, Mexico, 2010. 

Canyon de Chelly, Arizona, 2008.

Tillsammans med Curly Bear, Montana, 2008.

Arches Nationalpark, Utah, 2008.