Örtkurser

Se ”kalender” där datum för 2024 fylls på allteftersom.

Hur du gör örtolja (macerat), tinktur och salva kopplat till egenvård och husapotek. Inslag av folkmedicin och medeltida klostermedicin. Du får med dig recept på de produkter vi går igenom under kursen.

Fotbad, hukbad, badsalt och omslag kopplat till egenvård och husapotek.

Te, fermenterat te och örthonung. Vi gör teblandningar  kopplat till egenvård och husapotek.

Kursernas innehåll kan påverkas något genom de växter som finns under de datum kurserna hålls. Kompendium med recept och information medföljer till varje kursdel. Visst material ingår. Utrustningslista om vad du behöver ha med dig skickas i god tid innan kursstart (glasburkar, olja, sax med mera).

Kurserna har både teoretiska och praktiska inslag. Kurserna är fristående och vid varje kurstillfälle är det en kort genomgång av råd för insamling och förvaring av växter. Varje kursdel innehåller en guidad växtvandring  på vald plats där ett 10-tal växter och ett antal träd står i fokus för information om deras bruk. Varje kursdel har inslag av folkmedicin och medeltida klostermedicin.

Vi kan behöva åka bil när vi ska till platser på skogen för att plocka vissa växter. Antingen har du din egen bil eller så gör vi upp om samåkning, ingen ersättning utgår för detta.  Du har själv med den mat du vill äta och det du behöver dricka. Det finns katt på plats!